Top sellers

Regnemaskinens overmand

Regnemaskinens overmand View larger

New product

65,00 DKK tax incl.

Add to wishlist

Regnemaskinens overmand er et lille lommetrick som jeg fuldstændigt faldt for, da jeg så det første gang. Jeg har altid været rimelig god til at regne. Jeg har også altid kunnet se hvis der var en eller anden logisk løsning på et talproblem, men her kom jeg til kort.
Du har 4 talpinde, hvor der på hver af de fire sider er 4 forskellige tal. Når du lægger de dem ned på bordet ved siden af hinanden fremkommer der 4 firecifrede tal. Disse tal kan forandres ved at dreje en eller flere af talpindene. Når pindene er lagt på bordet fortæller du straks hvad resultatet er, når du lægger der 4 firecifrede tal sammen. Du giver publikum en lommeregner, så de kan selv kontrollere, at dit tal er rigtigt. Jo flere gange du gør det, jo mere uforstående er dit publikum.
Dit publikum lægger selv talpindene ud på bordet. De bestemmer selv om de vil bruge 2, 3 eller 4 pinde. Inden de har tastet det første ciffer ind på lommeregneren, har du fortalt resultatet. Som vist på billedet er 5792+7377+9684+6829 = 29682. Og det resultat kan du sige på under ét sekund.
Princippet er genialt, og du behøver ikke engang at være god til at regne. Det er som en af mine gode venner sagde: Det er ligegyldigt om du kan regne, blot du kan regne den ud.

PjerrotMagic sværhedsgrad: ½-1 (så der er overskud til at kæle for præsentationen)

Customers who bought this product also bought:

30 other products in the same category: